Despre

 
Campionatul European 100Tracks
100Tracks este un Campionat de automobilism ce imbina abilitatile de pilotaj cu navigatia in teren accidentat, urmarind un traseu prestabilit in format GPS (track). Campionatul European 100Tracks se desfasoara sub egida ACR si FIA, din punct de vedere sportiv.
Clase
Campionatul European va include trei clase (HARD, SOFT si TRIP), cu trasee diferite sub aspectul lungimii, dificultatii, solicitarii tehnice a autovehiculului.
Echipaj
Echipajele vor fi formate din pilot si copilot. Fiecare membru al echipajului se inscrie si concureaza individual, acumuland puncte in functie de rolul asumat prin fisa de inscriere (clasament piloti sau clasament copiloti), completata la fiecare concurs. Rolul asumat - pilot ori copilot - trebuie mentinut pe toata durata unei etape.
Inscrieri preliminare
Toate inscrierile preliminare se vor desfasura pe site-ul 100tracks.net. Concurentii isi fac, o singura data, un cont pe site-ul sus mentionat, completeaza campurile obligatorii cu informatiile solicitate, iar datele se pot folosi la toate etapele. Nu se pot face inscrieri la etapa fara inscrierea preliminara on-line.
Inscrieri la etapa
La fiecare etapa, participarea concurentilor pilot/copilot se face conform inregistrarilor in website-ul 100tracks.net, prin acordul reciproc al concurentilor. Inscrierile la etapa se valideaza in ziua de inscrieri anuntata pentru fiecare etapa, doar prin semnarea documentelor aferente.
Asistenta tehnica
Orice echipaj se poate prezenta cu echipe tehnice, fara taxe suplimentare. Pentru a avea acces in traseu este recomandat ca echipajele sa inscrie si echipa lor tehnica; astfel, vor beneficia de toate informatiile aferente etapei.
Navigatie
Deplasarea echipajelor participante intr-o etapa se va face doar pe baza unui master track gps, realizat si incarcat de organizator in dispozitivele gps ale participantilor, inainte de start. Traseul concurentilor poate contine sectiuni de traseu cronometrate (care puncteaza in clasament) si sectiuni de legatura cu un timp maxim (care NU puncteaza in clasament). Deasemenea, master track-ul gps poate fi incarcat pe orice alt dispozitiv de navigare (telefon, tableta sau alt aparat GPS), la cererea concurentului.
Aparat GPS
Intrucat formatul concursului se bazeaza integral pe urmarirea master track-ului GPS (oficial), este necesar ca fiecare echipaj sa detina aparat GPS model Garmin (care poate fi accesat prin cablu de date cu mufa micro/min USB), pentru a asigura conditii unitare de vizualizare si inregistrare. Revine fiecarui echipaj obligatia achizitionarii aparatului GPS si a verificarii functionarii acestuia pe tot parcursul concursului.
Balize GPS pentru monitorizare
Pentru monitorizarea competitiei, organizatorul va monta, pe fiecare autovehicul, balize GPS iar track-urile inregistrate in acest mod vor fi folosite pentru verificarea parcurgerii traseului ori calculul punctajelor si stabilirea clasamentului final. Balizele de monitorizare sunt montate pe autovehiculele de competitie si din motive de siguranta a echipajelor.
Transmisie LIVE
Fiecare concurs va putea fi urmarit in mediul virtual (online) in timp real. Prin intermediul balizelor de monitorizare, se va cunoaste, in orice moment, pozitia fiecarui concurent pe traseu, iar pentru segmentele spectaculoase din traseu vor fi captate imagini prin camere live 4G.
Reparatii vehicol
Avand in vedere specificul concursului, nu exista conceptul de stop-timp. Reparatiile sunt permise in orice moment, in orice conditii (prin forte proprii sau cu asistenta tehnica) si in orice loc (daca presupune parasirea traseului, atunci revenirea se va face prin acelasi punct) pe timpul echipajului. Acesta trebuie sa se asigure ca, prin stationare sau parasirea traseului si revenire, nu va depasi timpul maxim al sectiunii de traseu/legatura.
Punctaje
- puncte pe sectiuni de traseu (ST)
1 minut = 1 punct, nu se iau in considerare secundele,
Toate secundele de dupa minut se considera 0.

Total minute parcurse in ST = total puncte ST

- puncte probe de traseu (PT)
Total puncte adunate din toate sectiunile de traseu si punctele primite pentru penalizari = total puncte proba de traseu (etapa)

Punctele alocate echipajelor clasate intr-o etapa sunt urmatoarele:

Locul #1 Locul #2 Locul #3 Locul #4 Locul #5 Locul #6 Locul #7 Locul #8 Locul #9 Locul #10 Locul #11 Locul #12 Locul #13 Locul #14 Locul #15
30 puncte 26 puncte 22 puncte 18 puncte 14 puncte 10 puncte 9 puncte 8 puncte 7 puncte 6 puncte 5 puncte 4 puncte 3 puncte 2 puncte 1 punct
Etapa
O etapa 100tracks poate avea doar o proba de traseu, clasamentul de etapa se calculeaza cu ajutorul punctajelor pe care echipajele le-au obtinut la acea proba de traseu. O competitie 100Tracks poate contine 1, 2 sau mai multe etape. De exemplu, o competitie ce se desfasoara pe durata a 2 zile de concurs (vineri, sambata) contine 2 etape. Astfel, se va intocmi clasament de etapa pentru ziua de vineri si separat clasament de etapa pentru ziua de sambata. Cele 2 etape contribuie separat si independent la clasamentul general 100tracks. 

Premiere
Sunt premiate cu cupe echipajele de la clasele HARD, SOFT si TRIP care ocupa primele 3 locuri din clasamentul de etapa. Sunt premiate cu diplome toate echipajele de la clasele HARD, SOFT si TRIP care ocupa locuri in clasamentul de etapa. 


Campionatul European 100TRACKS este considerat din punct de vedere sportiv ca si "CAMPIONATUL EUROPEAN DE OFF-ROAD" si va avea festivitatea de premiere finala in cadrul Galei Campionilor ACR, cu inmanarea cupelor, medaliilor si diplomelor de campionat. Echipajele care se claseaza pe locul 1 la Campionat European 100Tracks beneficiaza de gratuitate individuala (pilot/copilot) pentru participarea la urmatorul Campionat European anual.
Facebook Instagram Youtube