_MG_4294

Așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire cu Nissan NP300 Navara

Este extrem de reconfortant să știi că ai un partener pe care te poți baza. Iar în cazul nostru, al celor de la 100Tracks, când ai o mașină în care poți avea încredere… cam jumătate din lucruri se aranjează de la sine. Nu doar că avem nevoie de o mașină solidă pentru a putea explora în siguranță track-urile pe care le pregătim pentru concurenți, dar acea mașină mai trebuie să fie și un bun cărăuș. Nu este o problemă să ajungi cu o mașină de concurs pe un platou sau la punctul de start în track de pe un traseu forestier, dar să ajungi acolo cu un model de serie care este încărcat cu generatoare, corturi, steaguri, bannere, echipament de comunicație… adică toată recuzita unei etape de 100Tracks… atunci îți dai seama de calitățile reale ale unui model.

IMG_4959

Nissan NP300 Navara a făcut acest lucru până acum ca un ceas elvețian. Nu a dat niciun semn de slăbiciune. Mai mult, am folosit Navara și pe secțiuni mai ușoare din track-ul de la clasa SOFT pentru a ajunge la zonele cu adevărat picante rezervate echipajelor. Nu am avut întotdeauna timp să imortalizăm toate obstacolele depășite de Navarele noastre la 100Tracks Adventure.

Gabriel Rasty-Petzalis  – despre Nissan NP300 Navara

”În condițiile în care vorbim despre un pick-up care vine cu o soluție tehnică curajoasă pe puntea spate – suspensie cu 5 brațe și arcuri elicoidale – s-a renunțat la foi pentru versiunea cu dublă cabină, am apreciat setarea suspensiei pe puntea spate, cursa oferită și posibilitatea de flexare.

Nissan NP300 Navara Ziua 5 (7)

Sunt puține modele care vin în echiparea de serie cu diferențial spate blocabil, iar cel de pe Navara își face treaba foarte bine. În altă ordine de idei este o dotare absolut necesară pentru un pick-up.

Suspensia vine cu o setare care favorizează confortul onroad, off-road conduce la un tangaj ceva mai pronunțat, dar care poate fi controlat dacă rulezi cu atenție. Dacă echipați modelul cu un cârlig de remorcă veți penaliza unghiul de degajare. Navara are suficient potențial ascuns în șasiu, dacă este echipată cu pneuri adecvate poate aborda cu lejeritate orice urcare. Motorul impresionează prin cuplul oferit, pe treapta redusă mașina trage ca o fiară.

Nissan NP300 Navara Ziua 5 (5)

Am fost plăcut impresionat de consumul redus obținut la rularea pe drumurile forestiere. Faptul că poți miza pe o autonomie mare îți dă o încrederesuplimentară în off-road. Nissan oferă și un pachet bun de protecții pentru mașină, inclusiv pentru noroi. Navara vine cu protecții bune pentru bascule și planetare pentru noroi.”

Da, modelele Nissan NP300 Navara avute la 100Tracks Adventure au parcurs toate track-urile de la clasa TRIP, au fost modelele care ne-au permis verificarea de ultimă oră a traseelor înainte de a da drumul concurenților pe ele. Chiar a tractat o mașină de la clasa SOFT, rămasă imobilizată în off-road din cauza unei probleme la motor.

Ne vedem la următorul eveniment Navara!

IMG_4958