Cover Hard - Soft - Trip V2

Clasele de concurs off-road la 100Tracks

Clasa TRIP

Clasa TRIP este acea clasă pe care și-au dorit-o toți amatorii de off-road. Este clasa unde orice posesor de SUV poate participa fără riscul să avarieze mașina. Se desfășoară pe trasee forestiere ușoare și sigure, prin locuri frumoase, cu peisaje spectaculoase și obiective turistice interesante.

Competiția la TRIP are ca regulă de bază respectarea unei viteze medii de deplasare pe traseu. Câștigă cel care respectă cel mai precis această viteză medie comunicată de organizator prin road-book. La aceasta clasă vin, în general, cei care vor o ieșire 4×4 de week-end organizata și care le oferă garanția că nu-și strică mașina 4×4. Foarte multe echipaje sunt formate din familii.

Clasa SOFT

Clasa SOFT este clasa unde mașinile 4×4 standard, cu vechime de 15-20 de ani, sunt puse la treabă pe trasee forestiere mai grele.

Este acea clasă cu care a început off-road-ul cu mulți ani în urmă, atunci când participanții își preparau mașinile de serie cu diverse kit-uri, dar nu modificau caroseria. Veneau la concurs pe roți și plecau pe roți. Este clasa care a creat off-road-ul de astăzi.

La acestă clasă, nu se permite modificarea majoră a caroseriei standard. De asemenea, nu se permite montarea unui roll cage exterior, deoarece aceasta duce la modificarea caroseriei. Se permite, maxim, decuparea a 1-2 cm din aripi pentru a face loc roților de 35 de inch. La clasa Soft, pot participa și vehiculele cu  modelul de caroserie pick-up.

Clasa SOFT MODIFICAT

Clasa SOFT MODIFICAT este clasa la care se aleargă pe traseele de la clasa SOFT, dar mașinile înscrise la acestă clasă pot fi modificate major. Practic, la această clasă se acceptă orice modificare a mașinii, fie că este vorba de roll cage exterior, caroseria tăiată în diverse părți sau alte modificări.

Clasa HARD

Clasa HARD este acea clasă caracterizată de traseele dificile prin pădure, comparabile, spre exemplu, cu traseele de clasă Extrem de la Bucovina Off-Road Challenge, sau cu cele de la clasa OPEN după ploaie. La această clasă, se pot înscrie orice mașină modificată sau construită custom. Această clasă pune foarte mult accent pe tehnica de pilotaj și de navigație, iar traseele sunt gândite astfel încât să poată fi terminate de toate echipajele clasei. Este clasa la care buna comunicare dintre pilot si copilot contează cel puțin la fel de mult precum mașina cu care concurează.