IMG_9407a

Jägermeister – partenerul nostru de voie bună

Omul s-a luat la trântă cu natura dintotdeauna. Nu și-a propus niciodată să o domine, dar în aventura de a o îmblânzi, de a-i cunoaște secretele pentru a putea să-și găsească și el un loc confortabil… de multe a învățat să o folosească în avantajul său. Jägermeister nu este o simplă băutură, este rezultatul evoluției.

ORIGINILE NOASTRE – 1878

Un spirit de optimism domnea în 1878, în perioada când Wilhelm Mast punea bazele unei afaceri cu vin şi oţet în oraşul său natal Wolfenbüttel, Saxonia de Jos.

Compania a crescut şi a înflorit şi, după o perioadă, Curt Mast – fiul fondatorului – s-a alăturat tatălui său în afacere. Sub conducerea sa, compania s-a îndreptat spre o nouă direcţie.

Dar, asemenea multora dintre contemporanii săi, Curt Mast era un vânător pasionat – cu un imens respect pentru natură şi toate creaturile sale.

De aceea, Curt Mast a închinat noua sa reţetă, cu combinaţia de ingrediente exclusiv naturale şi alcool pur, vânătorilor şi tradiţiilor lor onorabile. El a conceput amestecul său de extract din ierburi şi alcool pur pentru a începe şi a încheia fiecare partidă de vânătoare – un toast pentru spiritul vânătoresc.

IMG_8990

O STICLĂ REVOLUŢIONARĂ – UN SIMBOL

Trebuia să fie o sticlă foarte solidă. Curt Mast a testat sute de sticle de diferite forme, aruncându-le de la mare înălţime pe o podea din lemn de stejar, dar numai una a supravieţuit impactului.

O sticlă remarcabilă, inconfundabilă, a cărei soliditate concentrează caracterul conţinutului său: un simbol al artei autentice.

THE KRÄUTERKELLEREI – INIMA NOASTRĂ

Secretul reţetei băuturii Jägermeister constă în cele 56 de ingrediente naturale diferite.
Fiecare colet este supus mai multor controale calitative complete – şi numai cele mai bune ingrediente trec de ochiul critic al “Meister”-ilor noştri, maeştrii distilatori.

Ei vor prepara diferite amestecuri de ierburi uscate. Esenţele vor fi atent extrase prin macerare la rece, într-un proces care durează câteva săptămâni.

După realizarea acestui proces, un maestru distilator va combina cu pricepere aceste macerate şi le va transfera în pivniţa noastră, în butoaie din lemn de stejar. În timp, ele vor furniza baza băuturii Jägermeister, cheia către legendara savoare Jägermeister.

445 de butoaie solide din lemn de stejar se odihnesc în Kräuterkellerei. Fiecare dintre ele este cioplit din lemn crescut în pădurile locale din “Pfälzerwald”, pădurile Palatine. În aceste vase, esenţa Jägermeister are timp să “respire”, îmbătrânind încet timp de aproape un an. În timpul procesului de maturare, maeştrii noştri distilatori inspectează încontinuu evoluţia sa, până la obţinerea complexităţii necesare.

IMG_8988

Primele cinci ingrediente ale unui Jägermeister

  1. GHIMBIR – Ingredientul numărul 1 al rețetei Jägermeister: vechea și grozava rădăcină de ghimbir, ale cărei uleiuri esențiale aromate se simt în notele finale, ușor condimentate ale băuturii.
  2. SCORȚIȘOARĂ – Ingredientul Jägermeister numărul 2: baghetele de scorțișoară.
  3. ANASON STELAT – Ingredientul Jägermeister numărul 3: anasonul stelat – una dintre cele 4 arome recognoscibile ale gustului unic de Jägermeister.
  4. CARDAMOM – Ingredientul Jägermeister numărul 4: cardamom verde, regele mirodeniilor – cu aroma sa florală, proaspătă, dulce și condimentată.
  5. COAJĂ DE PORTOCALĂ – Ingredientul Jägermeister numărul 5: coaja de portocală. Oricât de incredibil ar părea, coaja este mult mai aromată chiar decât pulpa fructului.

IMG_8978