IMG_2278

Sfaturi de la Husqvarna – La ce trebuie să fim atenți când alegem un motoferăstrău

Un motoferăstrău este deja o unealtă obligatorie pentru cei care stau la casă. Fie că este vorba de toaletarea unr arbuști, de igiena copacilor din grădină sau livadă sau chiar de doborârea unor arbori.

Dacă sunteți începător, unul din primele detalii la care trebuie să fiți atenți este masa. De preferat este să alegeți un motoferăstrău cu o masă redusă pentru o manevrare cât mai ușoară până câștigați experiență. Chiar și utilizatorii profesioniști caută unelte cât mai ușoare. Pentru nevoile dintr-o gospodărie nu aveți nevoie de un motoferăstrău foarte puternic.

Un alt detaliu important sunt vibrațiile produse de motoferăstrău, în acest caz. Vibrațiile pot genera diverse afecțiuni, prin urmare nu neglijați acest detaliu. Husqvarna vă ofere un calculator de vibrații pentru toate produsele sale și cât timp vă puteți expune zilnic lucrând cu fiecare produs al lor.

Următorul detaliu pe care trebuie să-l luați în calcul este benzină sau electric. Pentru lucrurl pe lângă casă, cei de la Husqvarna recomandă un model electric. Economic, cu o întreținere mult mai ușoară decât cea cu motor cu ardere internă, mult mai curat din punct de vedere al poluării… și să nu uităm de confortul fonic.

Iar pentru a opera în siguranță un motoferăstrău este recomandat să folosiți piese originale.

IMG_2279