FAQ

Informatii generale:


Ce fel de campionat este 100Tracks?
100Tracks este un Campionat European de Automobilism ce imbina abilitatile de pilotaj cu navigatia si orientarea in teren accidentat, urmarind un traseu prestabilit in format GPS (Master Track). Campionatul European 100Tracks se desfasoara sub egida ACR si FIA, din punct de vedere sportiv.
Care este statusul legal al campionatului 100Tracks?
Campionatul 100Tracks este organizat sub patronajul ACR si FIA - comisia de offroad si este recunoscut ca si competitie sportiva de Ministerul Tineretului si Sportului.
Cate etape are campionatului 100Tracks?
Campionatul 100Tracks are 10 etape, in cinci competitii, desfasurate de-a lungul unui an calendaristic.
Exista si alte competitii care se desfasoara cu regulile 100Tracks?
Da, exista cupe care se defasoara dupa aceleasi reguli ca si campionatul. La aceste competitii concurentii se pot familiariza cu regulile 100Tracks iar traseele au o dificultate mai scazuta.
Unde pot vizitatorii online sa vada, in timp real, desfasurarea competitiilor 100Tracks?
Vizitatorii pot urmari in timp real deplasarea echipajelor pe site-ul www.100tracks.net, la sectiunea LIVETRACKS. In locurile cele mai spectaculoase sunt amplasate camere video ce furnizeaza livestreaming. Pot fi, deasemenea, vizionate si imagini de la bordul masinilor.
Ce fel de dotari speciale sunt necesare pentru un echipaj incepator care participa cu o masina la clasa SOFT?
Concurentii pot participa la clasa SOFT cu masini 4x4, cu cauciucuri tip MT sau AT, aparat GPS, casti protectie pilot-copilot, prelata protectie mediu, trusa de prim ajutor, extinctoare, sufa de remorcare (de copac), centuri de siguranta functionale. Nu se accepta modificari la caroseria masinii. Pentru informatii suplimentare rugam potentialii concurenti sa consulte Anexa A, din Regulamentul Campionatului 100Tracks.

Inscrieri:


De ce au nevoie concurentii de un cont pe site-ul 100Tracks?
Contul on-line este valabil pentru etapele din campionat, precum si pentru toate competitiile de off-road desfasurate pe baza regulilor Campionatului 100Tracks. Concurentii configureaza contul o singura data si se pot inscrie si participa la toate competitiile.
Pentru ce este sectiunea de CV din contul concurentilor?
Concurentii pot completa aceasta sectiune cu palmaresul lor in sporturile cu motor.
Care este, pas cu pas, procedeul de inscriere la o competitie 100Tracks?
PASUL 1: Deschiderea contului pe site si completarea datele cerute;
PASUL 2: Inscrierea la una dintre competii;
PASUL 3: Alegerea clasei si a rolului in echipa (pilot/copilot);
PASUL 4: Invitarea unui coechipier care are cont;
PASUL 5: Acceptarea invitatiei, de catre cel care a fost invitat;
PASUL 6: Achitarea taxelor de participare;
PASUL 7: Prezentarea, in ziua inscrierii, la secretariatul competitiei.

Urmareste tutorialul video

Poate fi schimbat un coechipier cu un alt coechipier, dupa ce un concurent s-a inscris la o etapa sau o cupa?
Da. Concurentul merge in contul sau unde poate sterge echipa si invita un alt coechipier sau poate, la randul sau, sa astepte o invitatie.

Navigatie:


Cum se navigheaza la Campionatul 100Tracks?
Deplasarea echipajelor participante intr-o etapa se va face doar pe baza unui Master Track GPS, realizat si incarcat de organizator in dispozitivele GPS ale participantilor, inainte de start.
Cat de greu este sa navighezi pe traseele 100Tracks?
Navigatia pe GPS este simpla. Echipajul urmareste Master Track-ul la fel cum urmareste o ruta obisnuita prin oras. Doar ca, bineinteles, traseul va fi mai dificil, nu :)?
Cum se incarca un Master Track GPS intr-o tableta cu sistem IOS?
Urmareste tutorialul video

Cum se incarca un Master Track GPS intr-o tableta cu sistem Android?
Urmareste tutorialul video

Master Track-ul GPS poate fi incarcat pe mai multe dispozitive de navigatie?
Master Track-ul GPS poate fi incarcat pe orice alt dispozitiv de navigare (telefon, tableta sau alt aparat GPS), la cererea concurentului, pe oricate dispozitive.

Tehnic:


Ce inseamna ca fiecare masina din concurs are o baliza GPS?
Baliza GPS este un dispozitiv (altul decat cel folosit de echipaj pentru navigatia in traseu) care urmareste si inregistreaza deplasarea masinii. Informatiile sunt transmise pentru vizitatorii site-ului www.100tracks.net si pentru arbitrii care monitorizeaza cursa. Balizele GPS vor fi montate pe masini de catre organizatori iar track-urile inregistrate in acest mod vor fi folosite pentru verificarea parcurgerii traseului ori calculul punctajelor si stabilirea clasamentului final. Balizele de monitorizare sunt montate pe autovehiculele de competitie si sporirea sigurantei echipajelor aflate in concurs.
Ce inseamna ca exista transmisii live din traseu?
Deplasarile echipajelor la fiecare concurs vor putea fi urmarite online, in timp real. Cu ajutorul balizelor de monitorizare, se va cunoaste, in orice moment, pozitia fiecarui concurent pe traseu, iar pentru segmentele spectaculoase din traseu vor fi captate imagini prin camere live 4G. Vor fi deasemenea, transmise imagini de la bordul masinilor.

Participare:


Unde se afiseaza clasamentele competitiilor 100Tracks?
Clasamentele vor fi afisate pe site-ul www.100tracks.net, in sectiunea special dedicata, in timp real.
Concurentii pot participa la competitiile 100Tracks achitand doar taxa sportiva?
Da. Pachetul All Inclusive este pentru cei care doresc sa beneficieze de rezervarile facute de organizatori.
Ce este clasamentul de regularitate?
Clasamentul de regularitate al 100Tracks se intocmeste prin cumularea punctelor (minutelor) obtinute in cele doua etape ale unei competitii (ziua #1 si ziua #2 ale aceleiasi competitii).
Pana aici, departajarea se face la fel ca in cazul clasamentului general pe clase, veti spune.
Da, dar diferenta e ca la regularitate puncteaza cei care au evoluat cel mai constant in cele doua etape (doua zile) ale competitiei.

In cazul in care, spre exemplu, un echipaj castiga in prima zi, dar iese pe locul 8 in ziua a doua,
iar un alt echipaj iese pe locul 2 in ambele zile, cel de-al doilea va puncta mai bine in clasamentul regularitatii.
Deoarece are mai putine puncte (minute) cumulate din cele 2 etape ale competitiei.

Diverse:


Ce este carnetul de bord?
Este un talon pe care concurentul primeste stampilele de la check points (CP) precum si eventualele penalitati din traseu.

Ce rol mai are navigatorul (copilotul) in competitiile 100Tracks?
Navigatorul are acelasi rol ca in celelalte competitii, de a tine pilotul pe traseu dar misiunea sa este simplificata, gratie navigatiei pe baza de Master Track.
Ce inseamna o sectiune de legatura?
O sectiune de legatura este o parte de traseu intre un punct de start si un punct de finish, care traverseaza zone populate si nu puncteaza in clasament dar daca concurentii depasesc viteza sau ajung intr-un timp mai mic decat timpul minim situatii in care sunt descalificati. Exista insa si un timp maxim, permisiv, care nu poate fi depasit.
Ce se intampla daca baliza GPS nu a transmis/inregistrat track-ul concurentului?
La finalul fiecarei etape concurentul este obligat sa predea la secretariat si dispozitivul GPS Garmin cu care a navigat in traseu. Astfel track-ul inregistrat pe dispozitivul GPS Garmin poate fi folosit ca backup in cazul in care baliza GPS a intampinat probleme tehnice.
Concurentul poate contesta o decizie a unui arbitru?
Da. Prima contestatie se poate depune la comisia etapei. Daca nu este multumit de rezultat contestatia se poate depune la comisia de TOT Teren.
Facebook Instagram Youtube